Én vagyok a nőstény álmod – Für Anikó koncertje a Nyári Fesztiválon

A Nőstény álom című koncert nem szokványos előadás, inkább egyfajta önvallomás, amiben a színésznő számos arcát mutatja meg:
„Női zenei önéletrajz lesz, szubjektíven objektív megszólaltatásban.- nyilatkozik Anikó…Személyes hangvételű anyag; benne vannak ők a zenével, a költészettel, én hozzáadom azt, ami én vagyok. ….Géza szövegei inkább versek, költészet a javából, remekül illeszkednek Robi lendületes, összetéveszthetetlenül eredeti zenéjéhez.”
A lemez elkészítésében több elismert művész működött közre. Az albumon szereplő 11 dal szövegét Bereményi Géza írta, aki többek között olyan előadók dalszövegeit jegyzi, mint Cseh Tamás, Básti Juli, Udvaros Dorottya, valamint Presser Gábor Nagy utazás című dala. A dalokat Hrutka Róbert zenésítette meg, akinek neve számos előadó slágeréhez és hazai film zenéjéhez kapcsolódik (Magyar Vándor, Valami Amerika, Rendőrsztori, Tea, stb.). Az azonos című album stúdiómunkálataiban és zenei rendezésében Jamie Winchester segédkezett.

„Mialatt ezeket a dalszövegeket írtam, kibújtam nememből és nővé változtam, kibújtam nevemből és Für Anikóvá lettem. Elvesztettem józanságomat az eszeveszettségig és a világról határozottan lányos véleményem támadt. Nagyon jó volt mindez, és kár, most, hogy megint visszavedlettem férfivá, megint szögletes lett a gondolkodásom. Nagy kár.”
Bereményi Géza

„A sors nagyszerű emberekkel hozott össze: Láttam a Gézát írni, hangosan gondolkodni… és kaptam valamit. Láttam az Anikó szemében a könnycseppeket, mikor az első dalokat megmutattam neki… és kaptam valamit. Valamit, amiről még nem tudom, hogy mi… de azt tudom, pont ezért zenélek.”
Hrutka Róbert

Részletek és jegyvásárlás: http://nyarifesztival.com/fur-aniko-koncert/