Petőfi beatboxol és élvezi

július 1, 2016 - 4 minutes read

2016. január 22-én került bemutatásra a Bob a Bobék Orchestra “Mi lárma ez megént?” című verskoncertje.

10887009_38e8856bc404f471fdfda56e283d7129_wm
Fotó: Rostás Bianka / Dívány

Szaniszló Judit a Dívány.hu újságírója akkor eljött a PIM-be, majd írt az itteni élményeiről egy rövid kritikát.
Most tőle idéznénk három érdekes részletet:

“… több mint másfél órára sikerült totálisan megfeledkeznem róla, hogy én amúgy általános iskola óta zsigerből ódzkodom Petőfitől. Nem vagyok rá büszke, de ez van.
Szóval francba immár a bajuszpödrős, csikóbőrös műromantikával, Horváth Kristóféknak hála bárki ráérezhet végre: Petőfi igenis menőbb, mint valaha.”

10887017_c11a85cd3a31dbf3cdac762771c1f403_wm
Fotó: Rostás Bianka / Dívány

A rap-kompatibilis hangsúlyos magyaros verselés, a féktelen és pofátlan humor, a zenekart alkotó fiúk bicskanyitogatóan(!) kreatív hangszerpörgetése, meg az a rengeteg szájdob egyszerre adják azt a fajta bulihangulatot, amire egy valamire való tizen-, huszon-, harminc- és tulajdonképpen baromira mindegy, hány évesnek ma szüksége van.

A második szám közepén a mellettem ülő gimnazista lánnyal együtt rázzuk a lábunkat, és bár én remekül végig tudok feszengeni bármilyen lazulós és/vagy őrjöngős koncertet egy sarokban kuporogva, itt komolyan nem bántam volna, ha állva csápolhatok. A teljes cikk itt

Nem csak Judit érezte ezt a katartikus hangulatot. Dorka Anett (Socfest.hu) szintén valami hasonlót élt át, ahogy a kezdeti szkepticizmust nála is elsöpörte a fantasztikus élmény:
“Nem voltam nagy Petőfi-rajongó – egészen mostanáig. Nekem még irodalomtanár nem tudta úgy megmutatni, hogy mennyire aktuálisak és modernek ennek a költőnek a sorai, mint Színész Bob, és az is bebizonyosodott, hogy nagyon passzol hozzá a slam. A versek még napok múlva is visszhangoztak a fejemben.”

“A legendás Szabad című művel Országos Slam Poetry versenyt nyerő rendhagyó irodalomtanár és drámapedagógus és zenekara már-már bulihangulatot varázsolt a PIM nagyon is patinás és fennkölt dísztermébe.”

“Egyet értettem vele, amikor azzal búcsúzott a közönségtől a hatalmas tapsvihar után: “A Petőfi Irodalmi Múzeum egy vagány hely!” “ A teljes cikk itt

Bob és Bobék július 13-án ismét a PIM-ben.
Ha még nem láttad ezt a pörgős, klisé-romboló előadást, akkor hajrá, itt az utolsó lehetőséged megnézni, ne hagyd ki! 😉

A korábban többször is telt házzal futó produkciót ezúttal a Károlyi-palota hangulatos kertjében megrendezzük meg, a környékbeliek nagy örömére. 😀 További részletek és jegyvásárlás.

Tags: , , , , ,